Algemene voorwaarden Van Breda Online

Algemene voorwaarden VanBredaOnline app voor smartphone
 

Deze algemene voorwaarden regelen de contractuele relatie m.b.t. de VanBredaOnline app tussen de cliënt en de bank en legt de voorwaarden vast voor de uitwisseling van informatie en opdrachten via mobiel bankieren.

Deze algemene voorwaarden maken integraal deel uit van de ‘Bijlage 1: Reglement VanBredaOnline’ die op haar beurt deel uitmaakt van het Algemeen reglement voor verrichtingen van Bank J.Van Breda & C° nv, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in 2000 Antwerpen, Ledeganckkaai 7, RPR Antwerpen, btw BE0 404 055 577, FSMA 014377 A, hierna genoemd de bank.

De bepalingen van het Algemeen reglement voor verrichtingen en haar bijlagen zijn van toepassing, tenzij wanneer er in wat volgt wordt van afgeweken.

De bank behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden op elk moment aan te vullen. De cliënten zullen hierover schriftelijk of elektronisch geïnformeerd worden. De aanvullingen treden onmiddellijk in werking.
Over wijzigingen van deze algemene voorwaarden worden cliënten op dezelfde wijze geïnformeerd, rekening houdend met een kennisgevingstermijn van twee maanden.

Artikel 1 Toegang tot de VanBredaOnline app

Elke cliënt die een Contract VanBredaOnline heeft ondertekend, kan de VanbredaOnline app installeren en gebruiken. Dit contract kan worden aangevraagd via elk bankkantoor.
De app is ontwikkeld voor iOS-toestellen met minimum versie 7 en voor Android-toestellen met minimum versie 4.1 of hoger. De iOS-versie is terug te vinden op uw iPhone onder Instellingen – Algemeen - Info – Versie.

De Android-versie onder Instellingen – Algemeen – Software informatie.

Het gebruik van de app veronderstelt een toegang tot het internet. Dit kan zowel via wifi als via 3G of 4G.

Artikel 2 De VanBredaOnline app installeren en registreren

Om de app te installeren op uw smartphone moet u de app downloaden uit de officiële App store (iPhone) en Play store (Android-toestel).
Na installatie volgt de registratie met behulp van het user ID voor VanBredaOnline, de digipass en de smartphone van de gebruiker, overeenkomstig de instructies op het scherm.

De gebruiker dient deze algemene voorwaarden te aanvaarden en moet vervolgens enkele stappen doorlopen waarbij hij zijn digipass nodig heeft en een persoonlijke pincode kiest.
Om de gebruiker bij te staan voorziet de bank een telefonische helpdesk tijdens de kantooruren. De bank zal alle redelijke bijstand leveren, per telefoon en/of per e-mail, op basis van een inspanningsverbintenis om eventuele tekortkomingen in de werking van de dienst internetbankieren te identificeren, te verbeteren of te vermijden, zij het zonder rechtstreekse interventie. Gelet op de technische beperkingen verbonden aan een louter telefonische helplijn, kan de bank niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet oplossen of inperken van enig technisch probleem dat haar via deze helpdesklijn voorgelegd wordt.

Bij problemen dient de gebruiker contact op te nemen met de Helpdesk via helpdesk@bankvanbreda.be of 03/245 22 44.

Indien de gebruiker de app heeft verwijderd van zijn smartphone dient hij deze opnieuw te installeren en moet de gebruiker zich opnieuw registreren.

Bij elk gebruik van de app dient de gebruiker zich te identificeren aan de hand van zijn persoonlijke pincode.

Artikel 3 Functies van de app

Via de app krijgt de gebruiker toegang tot de volgende diensten :
• raadplegen rekeningsaldi en transacties
• opvragen van een betalingsbewijs
• inbrengen en tekenen van overschrijvingen
• aanmaken van begunstigden
• raadplegen van betalingen en limieten van krediet- en betaalkaarten
• communiceren met de bank via berichten

Deze lijst is voor verandering vatbaar. Bepaalde diensten kunnen door de bank worden toegevoegd, gewijzigd of afgeschaft.

Artikel 4 Ondertekening van opdrachten

Opdrachten zoals overschrijvingen worden door de gebruiker ondertekend met een persoonlijke 6-cijferige pincode of met behulp van de digipass. Of de gebruiker een opdracht met de pincode of met de digipass moet ondertekenen hangt af van het bedrag en de tegenpartij. De tekenwijze wordt door de bank bepaald in lijn met de nodige veiligheidsregels. De gebruiker kan zelf geen limieten instellen.

Partijen komen overeen dat de ondertekening met pincode of digipass een geldig en voldoende bewijs zijn van het akkoord omde opdracht te laten uitvoeren door de bank. Dit is een aanvulling van artikel 72 van het Algemeen reglement voor verrichtingen.

Artikel 5 Duur en stopzetting van de dienst

De bank besteedt de grootste zorg aan de uitwerking van de programma’s en software voor de toegang tot de VanBredaOnline app. Zij stelt alles in het werk om de continuïteit van de dienst te waarborgen en de veiligheid van haar systemen te vrijwaren. Zij mag echter - zonder schadevergoeding - de diensten onderbreken voor het onderhoud van de bestaande apparatuur en software of voor de installatie van nieuwe versies van de software, voor zover deze onderbrekingen een redelijke duur niet overschrijden.

De gebruiker kan op elk moment het gebruik van de app stopzetten door deze te verwijderen van de smartphone. De bank kan het gebruik opzeggen met een opzeggingstermijn van 2 maanden. De bank kan echter onmiddellijk een einde maken aan het gebruik indien de gebruiker één van zijn verplichtingen tegenover de bank niet nakomt of indien de bank weet heeft van feiten die haar vertrouwensrelatie met de gebruiker kunnen schaden of wanneer er sprake is van grove nalatigheid, fraude, een vermoeden van verkeerdelijk of bedrieglijk gebruik of ondermijning van het veiligheidssysteem van de smartphone door jailbreaking of rooting (zie artikel 6) of om elke andere objectieve veiligheidsreden.

Artikel 6 Veiligheid

De gebruiker is verplicht om de VanBredaOnline app te gebruiken in overeenstemming met deze voorwaarden.
De gebruiker moet alle redelijke maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen van zijn toegang en de geheimhouding van zijn pincode te garanderen. De gebruiker mag nooit vertrouwelijke informatie aan derden geven. Na 5 foutieve pogingen wordt de pincode geblokkeerd en moet de gebruiker zich verplicht opnieuw registreren met de digipass (artikel 2).

Indien de gebruiker misbruik vermoedt, moet de pincode onmiddellijk gewijzigd worden. Dit kan in de app via Menu – Instellingen.

De gebruiker zal de Helpdesk (03/245 22 44 of helpdesk@bankvanbreda.be) op de hoogte brengen zodra hij kennis heeft van verlies , diefstal of elk risico op misbruik. De helpdesk is iedere bankwerkdag bereikbaar van 9 – 12.30u en van 13.30u tot 17u.

Indien de houder de feiten vaststelt buiten de werkuren van de Helpdesk, waarschuwt hij de dienst zodra deze opnieuw bereikbaar is. In geval van fraude of misbruik moet de gebruiker een aangifte doen bij de politie en de bank een kopie van het proces verbaal bezorgen.

De gebruiker erkent en aanvaardt dat een permanent beveiligde browseromgeving een basisvereiste is om toegang te verkrijgen en de VanBredaOnline app te gebruiken. De bank kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een veiligheidsrisico dat wordt veroorzaakt door het toestel, de browser, het besturingssysteem, de internetverbinding, de firewall, het netwerk enz. van de gebruiker.

De gebruiker verbindt zich ertoe ervoor te zorgen dat zijn toestel voldoet aan de systeem- en beveiligingsvereisten en zal daartoe de op zijn toestel ingebouwde systeembeveiligingen respecteren zodat hij de VanBredaOnline app op een veilige manier kan gebruiken. Als de gebruiker de systeembeveiliging bewust uitschakelt, kan de bank niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele schade die daaruit voortvloeit. De gebruiker zal de VanBredaOnline app niet gebruiken op een smartphone waar jailbreaking of rooting op is toegepast. Dit is een handeling die het mogelijk maakt om softwaretoepassingen buiten de App store of Google play te downloaden. Het toestel is dan minder goed beschermd omdat de veiligheidsmaatregelen die Apple en Google hebben ingebouwd, zijn uitgeschakeld. Daardoor is de smartphone meer vatbaar voor bijv. virussen en malware. De bank zal in geen enkel geval verantwoordelijk zijn wanneer uit onderzoek blijkt dat een jailbreak of rooting aan de basis lag van een infectie op de smartphone die het misbruik mogelijk heeft gemaakt.

Artikel 7 Aansprakelijkheid

Behalve bij zware of opzettelijke fout is de bank niet aansprakelijk voor de rechtstreekse en onrechtstreekse schade (met inbegrip van de winstderving, de kosten om zich een gelijkwaardige dienst of gelijkwaardig product te verschaffen of het verlies van opportuniteiten) die de gebruiker ondervindt door het gebruik van de VanBredaOnline app of de onmogelijkheid om deze te gebruiken, wat de reden ook is.

Onder voorbehoud van een zware of opzettelijke fout van de bank, wijst de bank elke aansprakelijkheid af voor de rechtstreekse of onrechtstreekse schade die aan een gebruiker wordt berokkend door apparatuur, netwerken of configuraties die niet door de bank zijn toegestaan, met inbegrip van die welke de gebruiker zich gratis of tegen betaling heeft aangeschaft bij derden om toegang te krijgen tot de VanBredaOnline app en ze te gebruiken.

Onder voorbehoud van een zware of opzettelijke fout is de bank ook niet aansprakelijk voor de rechtstreekse of onrechtstreekse schade die daarna aan een gebruiker wordt berokkend, namelijk:
• wettelijke of reglementaire verplichtingen die worden opgelegd door nationale of gemeenschapswetgeving;
• gebeurtenissen buiten de wil van de bank om, zoals daden van de overheid, oorlog, opstand, staking, tekortkoming van haar eigen leveranciers, schadegevallen als gevolg van brand of natuurrampen (zoals overstroming, storm, blikseminslag) of elk geval van overmacht.

Artikel 8 Updates installeren
De gebruiker krijgt een bericht op de smartphone zodra een nieuwe update beschikbaar is. De gebruiker kan de nieuwe versie downloaden via de App Store of de Play Store. Bij sommige (kleinere) updates kan de gebruiker de VanBredaOnline app tijdelijk blijven gebruiken zonder dat de update al werd gedaan. Bij andere (grotere) updates is de gebruiker verplicht de update uit te voeren voor de VanBredaOnline app opnieuw kan gebruikt worden. De gebruiker moet zich mogelijk opnieuw registreren met behulp van de digipass (zie artikel 2).
 
Artikel 9 Kosten en voorwaarden
Het gebruik van de VanBredaOnline app is gratis. Voor alle verrichtingen en diensten is de cliënteninfo ‘Kosten en voorwaarden’ van toepassing.
 
Artikel 10 Intellectuele eigendom

De bank behoudt zich alle eigendomsrechten en intellectuele eigendomsrechten voor op de VanBredaOnline app zelf en op alle elementen waaruit deze is samengesteld. Dit geldt in het bijzonder, maar zonder beperking, op de teksten, illustraties, lay-out en informaticaprogramma’s. Het concept, de teksten, de grafische voorstelling en de andere samenstellende elementen van de VanBredaOnline app mogen onder geen beding worden gewijzigd, gereproduceerd of verdeeld zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de bank.

De gebruiker geniet een persoonlijk niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht op de VanBredaOnline app. Er wordt geen enkel eigendoms- of intellectueel eigendomsrecht overgedragen aan de gebruiker. Dit gebruiksrecht geeft de gebruiker enkel het recht toegang te hebben tot de inhoud van de VanBredaOnline app, deze te raadplegen en op een normale wijze gebruik te maken van de via de VanBredaOnline app aangeboden diensten, overeenkomstig de bestemming ervan en enkel voor zijn persoonlijke behoeften.